Κωπηλασία. Χρυσό μετάλιο για τα Ελληνικά κουπιά

17/09/2014

F4kop

Κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το χρυσό μετάλλιο -πετυχαίνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ-, τέσσερις Ελληνες αθλητές απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι κωπηλάτες του κόσμου. Τα αδέλφια Λευτέρης και Γιώργος Κόνσολας, ο Σπύρος Γιάνναρος και ο Παναγιώτης Μαγδανής, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία μόνο με τη δύναμη των κουπιών τους……

Δεν φορούν ποτέ κοστούμια, έχουν το άγχος της ζυγαριάς καθότι μετέχουν στην κατηγορία των ελαφρών σκαφών και αν τους ρωτήσεις ποιο είναι το ρητό που αποτελεί πυξίδα στη ζωή τους, χωρίς να το πολυσκεφτούν, απαντούν: «Τίποτα δεν μας πτοεί. Κάθε χρόνο τα κουπιά μας πάνε όλο και πιο γρήγορα».

Η καθημερινότητά τους μόνο βαρετή δεν μπορεί να θεωρηθεί. «Ζούμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σχινιά, τις οποίες αποκαλούμε ‘‘κοινόβιο’’. Είμαστε συγκάτοικοι στα δωμάτια εφόσον μένουμε ανά δύο. Τις ώρες όπου δεν προπονούμαστε, χαλαρώνουμε ακούγοντας μουσική, βλέποντας κάποια ταινία ή μασουλώντας κάτι light. Aλλες φορές πάλι διαβάζουμε, καθώς οι δύο από εμάς είμαστε φοιτητές στη Γυμναστική Ακαδημία, ενώ οι άλλοι δύο στα ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας».

F3kop

Ο Λευτέρης Κόνσολας, ως πιο μεγάλος της ομάδας, είναι ο εμψυχωτής: τους οργανώνει, τους συντονίζει, τους κάνει να προβληματιστούν, τους εμφυσά το μεγάλο όραμα. Αντιθέτως, ο αδελφός του Γιώργος είναι το ζιζάνιο της παρέας, που φέρνει πάντα ανακατωσούρα και αναστάτωση. «Εχω ένα μοναδικό ταλέντο να δημιουργώ μπάχαλο», παραδέχεται κλείνοντας το μάτι και συνεχίζει: «Αφού μου έχουν κολλήσει το παρατσούκλι του γκρινιάρη, ας υποστούν τις συνέπειες. Και ας λένε ότι την ώρα του αγώνα δεν μιλάμε. Εγώ ακόμη και με τα κουπιά στα χέρια λέω και κάνω τα δικά μου».

(Αρθρο απο το πρώτο Θέμα)

Εμείς ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες και για το rafting (ραφτινγκ) στο μέλλον.

Categories: Ειδήσεις

Tags: